Resultaten voor depressie

depressie
Depressie bij ouderen.
In sommige gevallen is een eerste depressie op oudere leeftijd een eerste teken van beginnende geheugenachteruitgang. Daarom kan het soms nodig zijn om een geheugenonderzoek te doen als de depressie behandeld is. Een depressie is vaak goed te behandelen bij ouderen.
Hoe kan je een depressie herkennen?
Het is daarom aan specialisten om in te schatten of het echt om een depressie gaat of om symptomen veroorzaakt door een lichamelijke ziekte of door geneesmiddelen tegen die ziekte. Een depressie heeft een progressief karakter. Als je eenmaal een depressie hebt gehad, is het risico groter dat je er in de toekomst opnieuw een zal hebben.
Oorzaken depressie.
Oorzaken postpartum depressie. Een postpartum depressie ontstaat meestal door een combinatie van factoren: lichamelijke oorzaken, ervaringen en persoonlijke eigenschappen. Depressie bij ouderen. Depressie bij ouderen is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem. 2 tot 3% van de ouderen heeft een ernstige depressie. Een veel groter aantal, 15 tot 20%.
Depressie en relatie Seksuologische hulpverlening.
Impact op relatie. Depressie kan de oorzaak zijn van relatieproblemen. Een depressie slokt alle energie op. Iemand met een depressie voelt zich vaak schuldig omdat de rol van partner niet ingevuld kan worden zoals men zou willen. Geduld en acceptatie van de partner met een depressie zijn belangrijke facetten in relatie.
Depressie Erfelijkheid.nl.
In deze tekst hebben we het over de unipolaire depressie. Andere vormen zijn psychotische depressie en postnatale depressie. Bij psychotische depressie heeft iemand ook wanen. Vrouwen kunnen na een bevalling een postnatale depressie krijgen. Hoe lang een depressie duurt, verschilt per persoon.
depressie WikiWoordenboek.
medisch ziekelijke neerslachtigheid. Ze had na de geboorte van haar zoon een postnatale depressie. Ook de tragische ondergang van de jaren 60-generatie, wanneer steeds meer muzikanten dood neervallen of wegzinken in depressie, is scherp getroffen. Vooral de ondergang van The Band doet pijn aan je ogen.
Depressie? Zelfhulpprogramma behandelt depressie online!
Eens je een depressie hebt gehad, en zeker wanneer je ze niet aanpakt, is de kans groter dat je er een volgende ervaart. Verder in het artikel worden depressie symptomen beschreven en worden de criteria voor een diagnose depressie gegeven volgens de DSM Diagnostical and Statistical Manual of Mental Disorders.
Home Hey, het is oké.
Het zorgt ervoor dat je elkaar begrijpt en kan een stap zijn naar de juiste hulp. Daarom vind je hier feiten en fabels over psychische klachten en tips om er op een fijne manier over te praten. De coronatijd is voor veel mensen stressvol. Hierdoor kun je vaker of meer last hebben van psychische klachten. Lees hier hoe je hulp vindt voor jezelf of een ander. Ontdek hoe jij het gesprek kunt starten. Ik liet mijn kwetsbaarheid nooit zien. Frouke over depressie.
GGZ Standaarden.
Symptomen depressie.
Ik wil ook graag de nieuwsbrief per e-mail ontvangen. Het is belangrijk een depressie of depressieve klachten snel te herkennen en te bestrijden om verergering te voorkomen. Lichte behandelingen zijn dan nog mogelijk. Maar snelle herkenning is niet altijd gemakkelijk. Naast psychische klachten zijn er lichamelijke klachten die kunnen wijzen op een depressie. Het duurt vaak even voordat mensen doorhebben dat hun lichamelijke klachten te maken kunnen hebben met hun depressiviteit. Psychische en cognitieve klachten. somber, neerslachtig, een gevoel van leegte. verminderde interesse in mensen en activiteiten, nergens plezier in hebben. negatieve gevoelens en gedachten, schuldgevoelens. gebrekkig zelfvertrouwen, faalangst. huilbuien of de behoefte te huilen, zonder dat dit lukt. snel boos of geïrriteerd. besluiteloosheid, gebrekkig vermogen om problemen op te lossen. vaak met de dood bezig. traagheid, moeite met nadenken. vermoeidheid, geen energie. gewichtsverandering door te weinig of te veel eten. slapeloosheid of te veel slapen. minder of geen zin hebben in seks. een droge mond. hoofdpijn, druk op de borst benauwdheid, pijn in rug, gewrichten of spieren. Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben.
Depressie Geestelijk Gezond Vlaanderen.
Depressie als symptoom van onze tijd Bergh, B. van den ISBN 978902440296. De ware oorzaken van depressie en de onverwachte oplossingen Hari, J. Als een dierbare depressief is. Helpen zonder jezelf te verliezen Buijssen, H. De opwaartse spiraal. Stap voor stap je depressie overwinnen met inzichten uit de neurowetenschap Korb, A. Deze boeken zijn hier te ontlenen. Na corona slaat nu het eenzaamheidsvirus toe. Piekeren is misschien toch niet zo onschuldig. Hoofdzaken app Vergroot je psychische weerbaarheid. Herstelverhalen: Fleur van Groningen: Mijn" grootste prestatie is dat ik nog leef."
Depressie bij kinderen en jongeren stemmingsstoornis Kenniscentrum Kinder en Jeugdpsychiatrie.
Filter by Custom Post Type. Meestgezocht: ADHD Autisme Bijwerkingen Sertraline Vluchtelingenkinderen. Depressie bij kinderen en jongeren stemmingsstoornis. Betrouwbare kennis over depressie: ouders en jongeren vinden hier informatie over diagnose, behandeling, medicatie inclusief bijwerkingen en meer. Speciaal voor jongeren is er ook nog informatie over depressie op Brainwiki.nl.

Contacteer ons