Ik ben geboren op 1 oktober 1945 te Amsterdam, waar ik ben opgegroeid in Amsterdam-West en woon nu al zeer geruime tijd in de kop van Noord-Holland, waar ik onder andere 19 jaar lang in Hoorn een winkel heb gehad in horloges, klokken en sieraden.
Ik heb in al die jaren in mijn winkel veel reparaties aangeboden gekregen, waardoor ik zo'n 50 á 60 namen per week noteerde!

Zo ontdekte ik dat woorden die in namen voorkomen gelijke karaktertrekken vertoonden met de persoon waar de naam van is. Tevens ontdekte ik dat mensen activiteiten bezigen die gelijk zijn aan woorden die in hun naam staan.
Ik ontdekte een duidelijk verband tussen de woorden uit een naam en de activiteiten en karaktertrekken van de eigenaar van die betreffende naam.

Het bekende gezegde : "hij heet zo maar hij doet ook zo" kreeg voor mij veel waarde. Het verbaasde mij enorm dat dit nooit eerder ontdekt is.
Salman Rushdie, is een van de namen die mij definitief bevestigde dat je naam met leven te maken heeft. Rush is maken dat je weg komt en Die is immers sterven!
Is dat niet zijn lot?
Het gaat dus op in elke taal, niet alleen in het Nederlands. Stapje voor stapje kwam ik steeds verder en ontdekte zo de Naamkrachtkunde, de naam ik er aan gaf.

Toen ik de Naamkrachtkunde ontdekte, kon ik door de vele namen die wekelijks genoteerd moesten worden, bij mijn klanten onderzoek doen en zij werkten altijd mee waarvoor ik hen zeer dankbaar ben!  Er kwamen later zelfs mensen speciaal naar mijn winkel of ik iets over hun naam wilde vertellen omdat ze van kennissen gehoord hadden dat ik gegevens uit hun naam haalde die helemaal klopte met de werkelijkheid waardoor ze sommige persoonlijke dingen beter begrepen.

Ook bij artikelen in kranten over personen viel de samenhang van hun namen en hun specifieke eigenschappen mij steeds meer op en kwam de puzzel steeds meer op zijn plaats en zo verkreeg ik steeds meer informatie.

Er kwamen zelfs mensen op mijn pad die precies die gegevens bezaten waar ik nog geen antwoord op wist, zoals bijvoorbeeld wat gebeurt er als je de naam van je stiefvader aanneemt en prompt kwam zo iemand bij me in de winkel en kon ik door zowel zijn eigen naam ,alswel zijn aangenomen naam te ontleden achter de juiste gegevens komen.  

Zo werd het beeld steeds completer met als uiteindelijk resultaat: de kennis van de Naamkrachtkunde en mijn boek "De kracht in je naam" waarin ik alles uitleg!

Met vriendelijke groet: Han Pelser
Han Pelser