Als we de naam Auto ontleden dan springt duidelijk als eerste de kracht Au in de aandacht. Dat klopt, au behoort bij auto's. We kunnen dit op verschillende symbolische gronden vertalen. Au is de pijn van de aanschafprijs, de pijn van de verzekeringskosten, de financiering, de benzine, het onderhoud, de wegenbelasting, boetes, aanrijdingen en de dalende waarde van de auto. De grootste pijn wordt veroorzaakt door ernstige ongelukken met zwaar lichamelijk letsel of nog erger. Jaarlijks sterven er meer mensen, wordt er meer pijn geleden dan in of met welk ander voertuig dan ook.
Gelukkig begint vliegtuig met vlieg …..

In Nederland is het wettelijk bepaald dat elke nieuw afgeleverde auto een door de staat toegewezen eigen kenteken ontvangt. Dit kenteken behoort specifiek bij de auto en slechts bij de eigenaar zolang hij of zij in het bezit is van deze auto. In de meeste landen, zoals bijvoorbeeld in België, behoort het kenteken bij de persoon en wisselt iemand van auto dan wisselt het kenteken dat bij deze persoon hoort mee, m.a.w. men houdt zijn eigen kenteken. In Nederland is dit niet zo en doordat het kenteken bij de auto blijft is het kenteken feitelijk een geboortecertificaat, wat te vergelijken is met een officiële geboortenaam.
Dit betekent dat de naamkrachtkunde bij kentekens van motorrijtuigen ook geldt, vanaf de eerste aflevering tot aan laatste dag bij de sloper aan toe, behoren de naamkrachten die aanwezig zijn in het kenteken van een auto toe aan zijn officiële eigenaar. Een autokenteken bezit dezelfde krachten als een geboortenaam. Alleen het grote verschil is dat er vaak geen of weinig volledige woorden gemaakt kunnen worden. We hebben dus bijna altijd  met gedeelde krachten en letterkrachten te maken, maar ook met getallen.

In een bekend autoprogramma van de BBC, zo werd mij meegedeeld, daar was een mijnheer die al jarenlang een Ford Capri reed. De auto had 6666 in zijn kenteken staan. Iedere Engelsman weet dat 6 het getal van de duivel is en vier maal een zes, dat moet iets bijzonders zijn. Hij bemerkte dan ook al jaren dat hij het stuur van zijn auto bij gevaarlijke verkeerssituaties stevig vast moest houden omdat de duivel hem dan letterlijk parten speelt. Bij afgronden en kades wordt het stuur gewoon naar het gevaar toe getrokken en moet hij enorm tegensturen om een ongeluk te voorkomen. Ook hij had altijd het gevoel dat hij nooit alleen in zijn auto zat. Desondanks wilde hij zijn auto niet kwijt.

Een collega koopt een nieuwe auto en krijgt een kenteken met de letterkrachten FF-SV. Nu heeft u net kunnen lezen dat FF vermogen betekent dus dat is goed. Van SV maakte ik Sociaal Vermogen' en Solvabiliteit. Op zijn vraag wat zijn kenteken betekende kon ik makkelijk zeggen dat alles om geld draait met dit kenteken. Dat klopte, hij financierde een deel met aandelen (dit werd hem zomaar aangeboden) en maakte binnen vijf maanden een woekerwinst van vele duizenden euro's. Zijn caravan werd tijdens een vakantie bekogeld met hagelstenen zo groot als eieren en deze schade verhaalde hij op zijn verzekering. Hij liet zijn caravan niet repareren maar wilde hem inruilen. Tot zijn grote verbazing kreeg hij bijna hetzelfde bedrag terug voor de caravan inclusief schade, als hij er twee jaar eerder nieuw voor betaalde en maakte inclusief de aanschaf van een nieuwe caravan een vette winst. Hij heeft nog meer voordeeltjes gehad en wil deze auto niet meer kwijt.

Zelf heb ik ook letterlijk ondervonden dat een nummerplaat of kenteken zoals u wilt, mij ook parten heeft gespeeld, het was waarschijnlijk nodig om de juiste ontdekking voor dit boek op te doen.
Na twee nieuwe zonder klachten had ik een wat oudere Citroën BX gekocht met het kenteken TY- 06 -LD.  De Y , oftewel de Griekse ij, kunnen we zowel als een I en als een IJ gebruiken. Probeert u er maar eens naamkrachten van te maken, dat was hetgeen ik had moeten doen en eigelijk ook wel deed, maar er verder geen aandacht aan besteedde. Ondanks dat ik al in een ver gevorderd stadium van mijn naamkrachtkunde ontdekking was, vond ik op het moment van de aankoop de prijs en het feit dat ik de volgende dag een auto nodig had belangrijker dan de naamkrachten van het kenteken. Dit is de belangrijkste fout die ik maar kon maken. Vanaf het moment dat ik de auto bezat ging alles fout en werd het één lange lijdensweg. De eerste de beste dag tijdens een rit naar Schiphol, slechts 58km lang, kreeg ik drie maal een oververhitte motor omdat het water weg liep. De volgende dag gleed mijn voet zomaar van de rem op het gaspedaal en mijn eerste beschadiging was een feit. Vaak deed de beroemde Citroën vering aan de voorzijde het niet, het was geen rijden en het bleek niet gerepareerd te kunnen worden. Dit was helaas nog maar het begin van alle ellende, alleen had ik niet in de gaten dat alle pech door de krachten die in het kenteken van mijn auto aanwezig waren veroorzaakt werden. Niet alleen veel autopech, maar ook vele soorten van tegenslagen ook in het dagelijks leven. Men begon in mijn omgeving al te roepen :"Wat heb je nou weer!" Ik zal u de details besparen, het maakt het verhaal zo lang, maar samenvattend: ik kreeg steeds autopech en gewone pech op een manier die mij nooit eerder is overkomen. Steeds was er wat stuk dat maar een paar honderd euro koste en de auto was weer in orde. Dat doe je dan want voor dat bedrag is er geen andere. Ik maakte de gekste dingen mee, een neefje van 15 jaar zou mijn auto wassen, er zat veel vogelpoep op het dak, hij heeft de gehele auto met een schuurspons schoongemaakt, de krassen hebben we er nooit meer uit gekregen. Ik werd ook opgelicht door de garage die de APK keuring deed, de reparatiekosten werden ongeloofwaardig opgeschroefd, later hoorde ik dat het bedrijf failliet was gegaan.

Ik ben bekeurd door de politie, op allerlei gebied, u houdt het niet voor mogelijk wat me nooit overkwam, mijn gehele leven lang niet, gebeurde nu en steeds weer, maar steeds anders, ze hadden geen medelijden met me. Onverklaarbaar, vele honderden euro's boete heb ik betaald door de gekste situaties waarin ik opnieuw steeds in verkeerde. Ook in het gewone leven zat het me vaak tegen, zo werd er fraude gepleegd met mijn creditcard,die ik tijdens het tanken was verloren, wat mij veel rompslomp en negatieve energie bezorgde. Het krijgen van een huis werd maanden geblokkeerd, ik kwam er niet voor in aanmerking volgens allerlei personen in een commissie, toen ik dan maar na vele protesten en verzoeken van woonplaats veranderde omdat ik daar wel een woning kon bemachtigen, kreeg ik vlak na de verhuizing een brief dat men het toewijzingssysteem veranderd had en ik had daarmee toen direct een woning toegewezen kunnen krijgen, maar dat kon natuurlijk niet, ik had geen rechten meer want ik had net een woning in een andere plaats geaccepteerd waar ook veel mis mee was, maar dat  zal ik u besparen.

Ook in persoonlijk opzicht zat alles tegen, familiesituaties die ons thuis veel stress bezorgde, foute betalingen van mijn werkgever, waar steeds weer achterheen gezeten moest worden, computerbestanden die door virussen verdwenen enz. Zelfs met dit boek bij de eerste druk, ik had de uitgever verzocht om de letters groot en duidelijk leesbaar te maken, en …. ja hoor piepkleine letters, wel met lange pootjes naar boven en naar beneden, maar toch… Ook de verkoop en promotie van mijn boek viel zwaar tegen, mede omdat de persberichten werden verspreid tijdens de moord op Pim Fortuijn, dat terecht alle aandacht maandenlang opeiste.  
Op een gegeven moment begon het me te dagen: het kenteken daar zat het in, want sinds ik deze auto had ging immers alles mis. Deze duidelijkheid drong definitief tot me door toen ik op een zondagmiddag tijdens een harde storm getroffen werd door een flink stuk boomstam dat zomaar vanuit de lucht recht op mijn voorruit aan kwam vliegen. Ongelofelijk, zoiets had ik nog nooit meegemaakt, waar het vandaan kwam weet ik niet maar het hing op een gegeven moment ongeveer tien meter schuin boven mijn voorruit en kwam met een enorme klap naar beneden. Ik dook weg en hield mijn arm voor mijn gezicht. Waarom moest mij dit overkomen, waarom ik? Remmen kon ik niet meer, uitwijken ook niet, allemaal auto's om me heen, ik moest het ondergaan. Wat een knal! Mijn voorruit zag er uit als een spinnenweb. En zo kan ik nog meer doorgaan, echter na die klap realiseerde ik me dat het kenteken definitief de reden voor al mijn ellende was.

Ik besloot op zoek naar een andere auto te gaan, eerst even zoeken en dan snel wisselen. Drie weken later, gebeurde er iets wat voor mij totaal de deur dicht deed. Ik had mijn auto geparkeerd op Schiphol in parkeergarage P1 en hoorde dat er een mevrouw op de grond van de kelder -2 lag te kermen, zo werd mij meegedeeld. Zij wilde zelfmoord plegen maar was eerst op een BX terecht gekomen en toen pas op de grond. Dat moet mijn auto zijn, gauw naar beneden en ja hoor, ze lag kermend op de grond en vroeg zich af waarom ze nog leefde. Daar had inderdaad mijn BX voor gezorgd want die zorgt ervoor dat alles altijd tegenzit, zowel voor mij als voor die mevrouw die boven op de tweede etage in het bijzijn van man en kinderen zelfmoord wilde plegen maar per ongeluk op mijn auto terecht kwam. Had ze een meter meer naar rechts naar beneden gesprongen dan was ze morsdood geweest.

De volgende dag weigerde de marechaussee pertinent mijn aangifte wegens beschadiging van mijn auto te behandelen omdat de dame in kwestie niet met opzet mijn auto beschadigd had, was hun mening. Ook weigerden zij mij de naam en adres van deze mevrouw te geven opdat ik haar aansprakelijk kon stellen voor de schade. De marechaussee zou als intermediair optreden tussen deze mevrouw en mij, aldus beloofde men mij. Dit is echter nooit gebeurd. Na twee maanden namen zij contact met mij op gaven ze mij zo haar adres en telefoonnummer. U ziet alles zat tegen en alles blijft fout gaan. Toen ik deze heer en mevrouw aansprakelijk stelde weigerden zij echter te reageren. Na twee brieven mijnerzijds en twee maanden verder reageerden zij pas via hun verzekering, ik werd afgescheept met een laag bedrag, ik had immers een oude auto. Van enig excuus voor de aangerichte schade en ongemak geen  enkele sprake, nooit iets van deze mensen gehoord. Zij heeft de val overleefd doch moest herstellen van vele gebroken ledematen en inwendige kneuzingen. Haar meisjesnaam was Both, waarvan de grootste naamkracht Bot is en dat was zij ook, ze deed een botte daad, zelfmoord plegen waar je kinderen bij staan en ze brak daarmee vele botten.
Ik heb na dit ongeval geweigerd nog langer in deze auto te rijden en heb hem snel weggedaan.

Kenteken TY - 06 - LD
De Y staat voor de IJ.

Direkte naamkrachten: Tij - IJl  Klank: IJld = Ijlt

Indirekte krachten zijn: Tijd - Lijd - Lijdt

Het belangrijkste voor mij was het gegeven: Lijd / Lijdt
Ik leed er dagelijks enorm onder en kan er van maken: ik lijd.
Maar ook: anderen zeiden: hij lijdt.
Na het ongeval bleek ook: zij lijdt ,men lijdt

Tijd
De tijd dat je dat kenteken bezit.. Ik heb veel met tijd te maken.
De tijd dat je lijdt.
Lijden duurt altijd een lange tijd. Vaak steeds iets zwaarder.

Tij
Hoog tij, laag tij, dood tij. Verschil tussen hoog en laag.
Zij sprong van hoog +2 naar laag -2. Zij wilde dood.

IJl/IJlt
In der IJl betekent: met haast.
(Zij ijlt: spreekt wartaal)

Met andere woorden, men kan door zo kort mogelijke woorden te maken met de letters van een nummerbord, naamkrachten vormen die met uw leven te maken hebben zolang u in het bezit bent van dit voertuig.
Hoe dient u de kentekens te lezen? U neemt eerst de letters die bij elkaar tussen de streepjes staan en probeert door zo weinig mogelijk letters erbij te plaatsen woorden (=naamkrachten) te vormen. Hoe minder letters, hoe sterker de kracht.

Bijvoorbeeld:
70- PN - FL  
Pin - Pan - Pijn.- Poen - Nop - Nip  - Nap - Fijl - F= geld - Fl =  geld - File.

Ik heb ontdekt dat de echte negatieve kentekens zoals mijzelf overkwam gelukkig weinig voorkomen.
Bovengenoemd voorbeeld heeft behalve pijn verder niets negatiefs. Toch kunt u beter geen kenteken met PN nemen. Pijn is een slechte kracht.

U kunt ook woorden/naamkrachten vormen van alle lettercombinaties zoals:
NL - Plof - Lof - NFL= nieuw geld - Nederlands Geld -  Nooit geld - Lip - Lap - Laf - Liflaf / enzovoorts.
Het getal 70, 7 en 0 spelen ook een rol in uw leven.

Verder kunt u ook uw kenteken doorlezen en u zult bemerken dat er altijd een vorm van waarheid in zit.
(het is ook een leuke bezigheid tijdens de file of tijdens de rit)

Bijvoorbeeld:
HR- GK- 01  Hoera Geluk/Hartstikke Gek
RN- JR - 25   Ren je Rot / Rij nu je route
SX - FL - 55  Sex/Sax (=muziek) voor geld
VT- GN- 00   Vrije tijd genoeg /  Vutten (en) Genieten
    
Als u uw kenteken ontleed heeft, kunt u net als bij uw eigen naam kijken naar wat u tijdens de periode dat u in het bezit bent van deze auto overkomen is en nog overkomt. Uw auto moet er wel bij betrokken zijn, maar dat kan gauw. We doen bijna alles met de auto, want de auto is met recht een deel van uw leven.
Eigenaren van auto's met nummerborden waar de letterkrachten FF naast elkaar in een vakje geplaatst staan, krijgen in de periode dat zij deze auto bezitten met vermogen of speculatieve gelden te maken.
Mijn opvolgende auto begint met TV, dit staat niet alleen voor televisie maar ook voor de media in het algemeen. Binnen drie dagen na aankoop moest mijn vrouw in een radioprogramma op 3FM de toekomst voorspellen en 4 weken later was ik met mijn boek op de TV en daarna in diverse radio-uitzendingen en interviews in diverse bladen het hele jaar door! Het achterste deel van mijn kenteken heeft de letters FF, dat geeft me goede moed voor de toekomst.

Copyright Han Pelser©
All rights reserved/September 2003.


Het door de K'marrechausse afgeplakte voertuig.
Het slachtoffer is op de achterste 30cm van de
auto terechtgekomen en daarna rechts voor op de grond
.
Auto's
Autokentekens